Klassieke quiche van tomaat en spinazie

Recept

De hartige variant van de geliefde zoete taart is terug. Ja ja, de quiche zal je maagje gevuld houden deze wintermaanden. Gevuld met broccoli en asperges of met paprika geitenkaas of of…of in dit geval met spinazie en tomaat, dit simpele recept raak je vol (in je hart en maag).

quiche

Bereiding

  1. Snij de tomaten in dunne plakjes en leg ze op een bordje neer. Strooi wat zout over de plakjes en laat het zout intrekken voor 20 minuten. Dep de plakjes droog met keukenpapier.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een pan en doe er een handje vol spinazie bij. Elke keer dat de spinazie krimpt, voeg meer toe totdat de zak leeg is. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie goed uitlekken en zet het even aan de kant.
  3. Klop de eieren in een kom en strooi er zout, peper, paprikapoeder en mosterdpoeder bij. Giet daarna de melk erbij en voeg als laatste de geraspte kaas toe aan de eieren.
  4. Zet de taartbodem klaar en verdeel de plakjes tomaat over de bodem met een laagje spinazie en bouw door tot alles op is. Giet de eieren erbij en strooi overgebleven kaas over de quiche.
  5. Bedek de quiche met aluminiumfolie en bak in de oven op voor ongeveer 45 minuten. Laat het 15 minuten afkoelen en strooi de basilicum over de quiche voordat het geserveerd wordt.