Weet je niet wat je moet doen met die zoete aardappelen die al dagen in je keukenkastje liggen? Dit recept voor pompoen en zoete aardappel donuts met vijgensiroop geeft je de inspiratie die je nodig hebt. Genieten.
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten behalve de vijgenbladeren in een pan met 7,5 dl water en breng dat aan de kook. Laat alles koken tot er een dikke siroop is ontstaan.
- Voeg de vijgenbladeren toe en laat ze enkele minuten meekoken.
- Neem de pan van het vuur. Zeef de siroop en bewaar deze in de koelkast.
- Breng een pan water aan de kook, doe de zoete aardappel erin en kook deze gaar.
- Giet het af en doe hetzelfde met de macre -en loche pompoen.
- Doe de gekookte groenten in een blender en pureer ze. Doe deze groentepuree in een grote kom en voeg bloem, gist, suiker, zout, anijszaad, cola en anijsthee toe. Kneed er met je handen in 20 minuten een glad deeg van. Laat het 1 ½ uur rijzen op een warme plaats.
- Verhit de olie in een grote pan tot 180 graden. Trek stukjes van het deeg en vorm ringen of donuts. Frituur deze in porties in de hete olie. Laat ze goed uitlekken. Nu genieten van je zelfgemaakte zoete aardappel donuts!