Patat van pastinaak met zelfgemaakte mayonaise

Recept

Patat, frietjes of frites…wie lust ze nou niet? Een portie krokant gebakken patat gaat er altijd wel in bij ons. Maar is dat wat je lichaam nu juist even niet nodig heeft, want #summerbody? Dan kan je ook voor patat van pastinaak gaan met zelfgemaakte mayonaise. Net zo krokant en net zo lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn die patat van pastinaak? Probeer ze zelf uit met dit simpele recept!

patat van pastinaak

Bereiding patat van pastinaak

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pastinaken, was ze en snijd ze in dunne reepjes.
  3. Doe de pastinaak frietjes in een ovenschaal en hussel door elkaar.
  4. Voeg er wat kokosolie aan toe en strooi er twee eet lepel tijm en zeezout overheen.
  5. Zet de pastinaak patat 30 minuten in de oven.
  6. Maak nu de mayonaise. Wrijf de knoflook met een vijzel fijn en doe die in een maatbeker.  Voeg de overige ingrediënten behalve de olie toe.
  7. Zet er een staafmixer in en begin tijdens het mixen er wat olie in te druppelen totdat het mengsel dikker wordt. Daarna kun je de olie wat sneller toevoegen totdat deze helemaal is opgenomen.