Zin in een bord dampende, romige pasta maar geen zin in een zware roomsaus? Met dit recept maak je een lekkere romige pasta met mais! De mais wordt in de blender of keukenmachine gepureerd en maakt zo een heerlijke romige saus. De knapperige pancetta samen met de al dente orchiette pasta zorgt voor een fijne bite. Serveer de pasta op een verwarmd bord zodat deze niet snel koud wordt. Ook lekker met een frisse salade van baby romaine sla, tomaat en (geroosterde) pijnboompitjes!
Bereiding
- Snijd de mais van de kolven door deze rechtop te houden en met een mes elke zijde af te gaan.
- Bak de ui en de fijngesneden knoflook met wat olijfolie.
- Wanneer deze wat glazig zijn blus af met een scheut witte wijn.
- Voeg nu de mais bij de ui en knoflook en laat 2-3 minuten bakken op laag vuur.
- Stop de mais, ui en knoflook in de blender of keukenmachine. Voeg de olijfolie en een scheut water toe. Blender het geheel tot er een romige en gladde crème ontstaat. Mocht het te dik worden voeg dan nog wat water toe.
- Kook de pasta 9 minuten, giet af en laat apart staan.
- Verhit een pan met olie en bak 2 lente uien tot deze zacht en een beetje geblakerd zijn en zet apart.
- Voeg de pancetta toe en bak tot krokant.
- Voeg nu de mais crème toe en breng op smaak met zout, peper en citroen zest.
- Laat op zacht vuur even koken zodat de smaken goed mengen.
- Voeg nu de pasta toe en roer goed door.
- Snijd de overgebleven lente ui fijn en strooi over de pasta.
- Serveer de orchiette pasta met de geblakerde lente ui.