Nachos, heerlijk met gesmolten kaas, guacamole en creme fraîche. Vegan comfort food of junkfood is vaak lastig omdat er niet echt veel vervangers bestaan waardoor een gerecht net een ingrediënt mist waardoor het gerecht nét niet lukt. Nu bestaat er gelukkig veganistische kaas en kan je hier toch wel wat lekkere snacks mee namaken. Deze vegan nachos maak je heel simpel met veganistische kaas en een vervangend room mengsel. Maak een lekkere lading vegan nachos zonder echte kaas! Helaas smelt veganistische kaas niet zo lekker als normale kaas, dus het kan zijn dat de vegan nachos wat langer in de oven moeten blijven.
Bereiding Vegan Nachos
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Strooi in een schaal een laag nachos. Bestrooi met de strooikaas en jalapeños.
- Herhaal hetzelfde proces tot de nachos op zijn.
- Bestrooi nog een laatste keer met strooikaas en zet de schaal in de oven.
- Schep de inhoud van een avocado in een kom en prak met een vork.
- Snipper 1 ui en meng door de guacamole.
- Knijp de halve citroen uit over de guacamole en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de tomaten in partjes en snijd daarna het zachte gedeelte met de pitjes eruit. Snijd de tomaat in dunne reepjes en dan in blokjes. Pers een halve limoen uit over de tomaatblokjes.
- Meng in een kom de zuivelspread en de Alpro yoghurt en zet apart.
- Snijd de overgebleven ui in hele dunne plakken.
- Bestrooi de nachos met de tomaatblokjes. Leg een kwak van de guacamole en de witte dipsaus op de nachos en geniet!