De mini viskoekjes van gerookte zalm & limoen zijn niet tijdrovend, dus perfect voor je doordeweekse avond. Bereidt daarbij een lekkere salade als frisse extraatje, eet smakelijk!
Dit bericht bekijken op Instagram
Bereiding
- Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Doe ze in de pan en breng ze aan de kook voor 15 minuten.
- Giet de aardappels af en stamp ze tot een puree. Laat daarna afkoelen. Wanneer de aardappelpuree is gekoeld, voeg de olijfolie, limoenrasp, limoensap en eitje toe in de pan.
- Snij de gerookte zalm in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Meng alles nog eens goed bij elkaar en begin dan met het maken van de mini viskoekjes.
- Draai kleine balletjes van de aardappel-zalm puree en druk ze niet helemaal plat. Ze moeten de vorm behouden van burgers. Leg de viskoekjes op een bord en laat ze voor 15 minuten koud worden in de vriezer.
- Zet een bord klaar met bloem en verhit een koekenpan met olie. Haal de mini fishcakes uit de vriezer en rol ze door de bloem. Bak ze 3 minuten aan iedere kant. Garneer met gerookte zalm en peterselie.