Mason Jar “instant” Zoodles

Recept

Studenten en in-tijds-nood-maar-hongerige volwassen grijpen massaal naar dit makkelijke maaltje: instant noodles.

Is het lekker? Niet echt. Is het gezond? Absoluut niet.

Maar is het gemakkelijk? Oh ja zeker. Die instant noodles zijn oh zo gemakkelijk voor dagen met weinig tijd of dagen ‘on the go’. Maar weet je wat ook makkelijk is? Mason jar lunches. Mason jars, je weet wel, van die glazen potjes met een deksel erop en goed om te vullen met smoothies, cocktails en dus ook lunches. En laten wij nou net het perfecte recept voor jullie hebben om mason jar lunches jullie nieuwe liefde te laten worden (gecombineerd met die oude liefde: instant noodles).

We gaan de mason jar helemaal vol stoppen met super gezonde groentes die later zachtjes gekookt worden in heet water. Daarbij heerlijke blokjes kip en huisgemaakt (en super makkelijke) kippenbouillon poeder zodat de instant noodles (doorstrepen) zoodles straks wanneer we “just add water” een ontzettend rijke smaak geven aan dit noodle maaltje.

Voorbereidingstijd: 20 minuten // Kooktijd: 20 minuten

Noodles
Image by Jenny Mustard

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bestrooi de kip met 1 eetlepel zeezout en leg ze op een bakplaat. Bak de kip voor ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen en snij in blokjes van een centimeter.
  3. In een grote pan verwarm 1 eetlepel olijfolie op middel-hoog vuur. Doe wanneer de olie heet is de gesneden champignons in de pan en bak voor 3-5 minuten. Laat vervolgens afkoelen.
  4. Schil de courgettes (optioneel) en snij ze doormidden in de lengte. Maak met de spiralizer op de kleinste stand noodles van de courgette.
  5. Voeg alle ingrediënten van de “kippen” bouillon bij elkaar in een grote schaal en mix alle ingrediënten mooi door elkaar.

 Mason jar opbouwen

  1. Verdeel de blokjes kip over de 6 mason jars en voeg vervolgens een gelijke laag rode kool en een gelijke hoeveelheid gesneden groene groentes en champignons toe. Daarbovenop 1 eetlepel van het bouillon poeder en vul de rest van het potje met de courgette noodles (PS deze noodles blijven ongeveer 1 week goed in de koelkast).

Mason jar lunch serveren

  1. Kook 1 kopje water en vul de mason jar hiermee.
  2. Doe de deksel erop en laat het potje dicht voor ongeveer 5 minuten.

Enjoy!

Op zoek naar een lekker alternatief voor de standaard spaghetti? Heerlijke courgetti met garnalen en pesto misschien?