De Fransen weten aan veel basic gerechten een luxe draai te geven, en zo ook aan de tosti. De Croque Madame wordt net zoals een normale tosti ham-kaas gebakken maar geladen met een laag béchamelsaus en een gebakken eitje. Voor een stevige en warme lunch ga je dus voor deze luxi tosti! Mocht je er geen gebakken eitje op willen dan maak je de Croque Monsieur.
Bereiding
- Verhit de melk in een pan.
- Verhit in een andere pan een klont boter. Laat de boter alleen smelten, niet verkleuren.
- Voeg 2 eetlepels bloem bij de gesmolten boter en roer. Voeg dan de warme melk beetje bij beetje, bij de bloem en de boter, laat op een laag vuur staan en blijf roeren zodat de saus begint te binden.
- Roer goed zodat alle klonten zijn verdwenen en je een gladde saus hebt.
- Wanneer de saus is gebonden voeg je zout, peper en nootmuskaat of fijngesneden bieslook toe. Zet het vuur uit en laat de bechamelsaus even staan.
- Snijd twee plakken brood – wit brood is traditioneel maar andere soorten brood kunnen ook prima gebruikt worden – en besmeer met een beetje bechamelsaus.
- Voeg kaas en ham toe. Bak de tosti nu met wat boter tot deze goud bruin en krokant is.
- Doe nog wat bechamelsaus op de bovenkant en doe hier de geraspte kaas op.
- Bak op laag vuur met een deksel zodat de kaas smelt.
- Bak ondertussen een eitje en leg deze op de croque madame zodra die klaar is. Et voilà!