Verse loempia’s zijn nu de hype! Dus die gefrituurde variant mag je nu wel vergeten. Gemaakt van rijstvellen en met verschillende groenten zoals komkommer of avocado, je kan het zo kleurrijk mogelijk bereiden. Deze Vietnamese hapjes met Hollandse garnaal maak je makkelijk zelf in 20 minuten!
Bereiding
- Bereid eerst de vulling voor door de rode kool, wortel en komkommer in reepjes te snijden. Ontpit en snij de avocado in partjes. Neem een rijstvel en laat deze 1 minuut wellen in lauw water tot het velletje slap is.
Top-tip: wel elke keer 1 rijstvel tegelijk. - Leg een rijstvel op een snijplank en strooi er wat zout overheen. Beleg het midden met Hollandse garnalen.
- Verdeel daarna de rauwkost over het rijstvel. Voor het mooiste effect sorteer je de rauwkost op kleur over de rijstvellen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna de loempia strak op.
- Hak wat dille fijn en giet daar olijfolie, azijn en wat sesamzaad bij. Even roeren en op smaak brengen met zout en peper.
- Snij de loempia’s doormidden en schep op elke helft een klein lepeltje dressing op je loempia.
Nog meer kookinspiratie voor garnalen? Bekijk onze recepten hier.