Komkommer gazpacho met Hollandse garnalen.

Recept

Weet je wat wij dus nog fijner vinden dan soep? Soep die je van te voren kunt voorbereiden en zodra de gasten er zijn alleen nog maar in een kommetje hoeft te schenken. Deze komkommer gazpacho is zo’n gerecht. Hij verrast al van zichzelf, maar zo in combinatie met de Hollandse garnalen is het een gerecht om je vingers bij af te likken. Lekker allemaal maken dus, deze komkommer gazpacho!

Komkommer gazpacho

  1. Snijd de kontjes van de komkommer ruim af en bewaar deze apart. Snijd de komkommer in tweeën en draai er met een spiraalsnijder slierten van. Je houdt altijd een stuk van de komkommer over en bewaar deze samen met de kontjes om later de gazpacho van te maken.Bewaar de slierten apart.
  2. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie.Pel en snipper een teentje knoflook. Pel en snipper ene sjalotje.Rasp de schil van de sinaasappel. Voeg deze toe aan de pan samen met de pompoenpitten. Rooster de pitten tot ze open poffen in circa drie minuten.Voeg nu ook de knoflook en sjalot toe en een snufje zout en komen en tos alles om.Haal het daarna uit de pan en doe het in een staafmixbakje.Voeg hier de azijn, sinaasappelsap, dragon, paprikapoeder en gin aan toe.  Meng door elkaar. Voeg ook een eetlepel grove mosterd toe, honing en olijfolie en roer door elkaar.Meng een paar eetlepels door de spaghetti en bewaar wat apart voor garnering.
  3. Mix in een blender de restjes komkommer met de appelsap, olijfolie en rest van de dragon. Tot een gladde soep.Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de spaghetti in het midden van een diep bord. Giet de gazpacho er omheen. Garneer met een eetlepel crème fraiche en daar bovenop een eetlepel garnalen. Maak het af met wat extra vinaigrette en takje dragon.

Trek in meer visrecepten? Visrecepten.nl is zoals de naam het al zegt helemaal de juiste plek.