Tapas zijn heerlijke kleine gerechten. Je kan met deze gerechtjes eindeloos combineren en smaken blijven uitvinden. Nog op zoek naar ideeën voor lekkere tapas gerechten dit voorjaar? Met dit recept maak je knoflookgarnalen met rode peper en een frisse salade met linzen en pittige blauwaderkaas. Voor een mildere salade vervang je de blauwaderkaas met een geitenkaas. Ook lekker over de salade is een beetje honing. Verdeel de garnalen en de salade over schaaltjes en geniet! Erbij een lekkere Ginger Spritz om te drinken en het feest is compleet.
Bereiding tapas
- Verdeel de bladsla met linzen over een tapasschaaltje.
- Leg er de artisjokharten bij.
- Maak de salade aan met olijfolie, wijnazijn en peper en zout naar smaak.
- Verkruimel de blauwaderkaas boven de salade en serveer meteen zodat de slablaadjes knapperig blijven
- Verhit de olijfolie in een pan. Bak de garnalen 6-8 minuten diep roze en net gaar.
- Voeg de knoflook en rode peper toe en bak de garnalen nog 1 minuut.
- Schep de garnalen in schaaltjes. Serveer samen met de salade.