Crispy bloemkool tempura met ansjovis mayonaise, klinkt goed toch? Dat dachten wij ook. Je kan deze tempura serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met een frisse salade. Dit is ook een geschikt gerecht voor met de kerstdagen. Zorg wel dat de ansjovis mayonaise al van te voren is gemaakt!
Bereiding
- Klop voor de ansjovis mayo 2 eidooiers los met de mosterd en 1 ½ eetlepel citroensap.
- Voeg druppelsgewijs en al kloppende de olijfolie toe. Klop het mengsel tot een glad geheel.
- Klop de azijn en ansjovis en het overige citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar voor bij de knapperige bloemkool tempura.
- Meng voor de bloemkool tempura de rijstbloem met de maizena, het kerriepoeder en zout en peper.
- Klop er 2 eidooiers doorheen. Schenk al kloppend het bruiswater erbij en meng het geheel tot een beslag.
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem tot 180 graden.
- Wentel de bloemkool stukjes snel door het beslag en frituur deze in kleine porties tot deze goudbruin en krokant zijn. Laat tot alles gefrituurd is de rest even uitlekken op keukenpapier.