Healthy kip & Parmezaan

Recept

Krokante kip, gesmolten mozzarella, rijke tomatensaus en de perfecte combi tussen parmezaanse kaas en basilicum. Tel daarbij op dat door het gebruik van karnemelk en het bereiden in de oven dit gerecht helemaal niet zo slecht voor je is en je hebt wat ons betreft een (doordeweekse) kip en parmezaan winner! Smakkelijk lieve mensen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. In een grote kom mix het broodkruim met de geraspte parmezaan, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.
  3. In een andere kom, klop de eieren door de karnemelk. Besprikkel de kipfilets met peper en zout en haal ze door het ei-karnemelk mengsel en vervolgens door de broodkruim-mix. Zorg ervoor de de gehele kipfilet bedekt is. Bak de filets in de oven vervolgens ongeveer 20 minuten goudbruin en licht krokant.
  4. Schenk de marinara over de kipfilets en leg de mozzarella erover. Bak vervolgens tot de kaas is gesmolten en de kip helemaal gaar is. Dit duurt ongeveer nog 10-15 minuutjes.
  5. Garneer met de overgebleven parmezaan en de basilicum.

kip en parmezaan

Meer kip inspiratie?