De Hollandse garnaal is een krachtig beestje als het aankomt op smaak. Met een handje vol breng je recepten naar een nieuwe hoogte. Dit recept is perfect voor een groot gezelschap. Verras je vrienden met dit ovenpakket van kabeljauw en Hollandse garnalen.
Bereiding
- Zet de aardappelen ongeschild aan de kook voor 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Pel en snipper een uitje en de 2 teentjes knoflook. Bak de gesnipperde knoflook en uit met 20 gram boter in een koekenpan. Haal de tijm en rozemarijn van de takjes en hak die fijn. Voeg de kruiden toe aan de koekenpan. Laar alles bakken voor ongeveer 3 minuten. Giet de aardappelen af en na een paarminuten afkoelen kunnen ze geschild worden. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en kneus ze een beetje met een vork. Meng 30 gram boter door het geheel en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de prei en venkel in dunne ringen. Knijp een halve citroen over de prei en venkel heen. Voeg daarbij 50 ml witte wijn en de zeekraal toe. Hak een bosje dille fijn en meng alles door de groente.
- Scheur het bakpapier in 6 vierkante stukken. Smeer deze in het midden met een laag gekneusde aardappel. Knijp de groente goed uit voordat ze op de aardappel worden gelegd en bewaar het sap. Leg daar bovenop een een stuk kabeljauw en daar bovenop een handje garnaaltjes. Zet een schijf citroen op de garnalen
- Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven van 160 graden voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Het licht aan hoe dik de vis is.
- Scheid vier eieren. Doe de eidooiers in een pan samen met het overgebleven sap van de groente. Voeg daar 125 ml bij toe en knijp een halve citroen over het goedje. Verwarm de pan op laag vuur en klop met een garde alles tot een schuimige saus. Let op dat de eidooiers niet gaan stollen. Voeg twee klontjes boter te en brng op smaak met zout en peper. Bewaar de saus in een schenkkom.
- Haal de ongeopende pakketjes uit de oven en serveer deze op een bord. Maak ze pas open aan tafel. Schenk wat saus over en maak het af met een takje dille. Bon appetit!