Deze heerlijke havermoutkoekjes met chocolade en marshmallows zijn een kleverige en zoete traktatie. Eet ze als dessert of snack, laat ze thuis of neem ze mee. Probeer deze havermoutkoekjes dus voor wanneer je niet kan kiezen tussen havermout, chocolade of marshmallows. Of gewoon omdat er niet veel mis kan gaan wanneer je chocolade en marshmallows combineert!
Bereiding havermoutkoekjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de havermout over een bakplaat en rooster deze in de oven, ongeveer 15 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en zet apart om af te koelen. Laat de oven aan.
- Meng in een middelgrote kom de amandelboter, eiwitten, cacaopoeder, boter en honing. Roer goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de afgekoelde geroosterde havermout toe en meng door het mengsel.
- Schep de mashmallows en de chocolate chips erdoor en voeg tot slot het vanille extract en een snufje zout toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
- Schep een eetlepel van het gekoelde deeg op de bakplaat en druk het deeg plat met je duim. Herhaal deze handelingen met de rest van het deeg. Bak de koekjes 12 minuten.