Even een snack tussendoor of lekker op de bank tijdens movie night. Wij kunnen het simpelweg niet laten: snacken. Maar gelukkig hoeft snacken helemaal niet altijd zo ongezond te zijn. Je denkt nu vast aan stukjes paprika of wortel met een tipje ernaast met crème fraîche, maar wij hebben een veel beter idee: chips! Oké niet die zak paprikachips uit de supermarkt natuurlijk, maar groentechips gewoon bij jou uit de oven!
Bereiding Groentechips
Verwarm de oven voor op 18o graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Vervolgens was je alle groenten goed en droogt ze weer af. De hoeveelheid groenten bepaal jij zelf aan de hand van het aantal personen.
Wat handig is bij het maken van chips is een mandoline, omdat je dunne plakjes wilt hebben. Heb je deze niet bij de hand, neem dan een dunschiller, kaasschaaf of gewoon een scherp mes en probeer je plakjes zo dun mogelijk te snijden.
Leg de plakjes op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Niet te veel! Naar smaak voeg je wat peper en zout toe.
Bak de groenten zo’n 10 minuten in de oven, maar houd ze goed in de gaten. Je groentechips zijn klaar wanneer ze lekker knapperig zijn.
Het lekkerst is natuurlijk om ze meteen op te eten.