Gingerbread koekjes om van te smullen tijdens de feestdagen

Recept

Gingerbread koekjes zijn niet alleen leuk om te maken, maar dus ook heel leuk om te geven als cadeau! Met deze koekjes haal de kerst echt in huis. Tip: melasse kun je bij een Surinaamse toko vinden of online.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Las Moras Patisserie (@lasmoraspatisserie_cba) op

Bereiding

  1. Klop de boter zacht en doe de suiker met melasse in de kom. Mix tot een romig mengsel. Voeg de ei en het vanille-extract toe terwijl je 2 minuten doorroert. Let op dat je tijdens het mixen de bodem goed meeneemt.
  2. Doe de bloem, baking soda, zout, gemberrasp, kaneel, piment en kruidnagel in een aparte kom bij elkaar. Roer het geheel een paar keer door voordat het bij de boter kan. Voeg beetje bij beetje de bloem toe aan de kom terwijl het elke keer geroerd wordt. Wanneer het deeg plakkerig en dik is geworden kan het in een bal gerold worden. Snij de bal door midden en wikkel ze beiden in plasticfolie. Laat het deeg voor 3 uur in de koelkast zitten (of een nachtje erin laten is ook een optie).
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet twee bakplaten klaar bedekt met bakpapier of een siliconen bakmat. Zet die even aan de kant.
  4. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je werkoppervlak, handen en deegroller met bloem. Rol het deeg uit, maar niet te dun. Druk met de bakvorm mannetje uit het deeg en plaats ze op de bakplaat. Kneed het deeg dat over is weer bij elkaar en rol het deeg uit om de koekjes uit te snijden.
  5. Schuif de plaat in de oven en bak de gingerbread koekjes voor 10 minuten. Als je koekjes kleiner zijn dan 10 centimeter, bak ze dan voor 8 minuten.
  6. Wanneer de gingerbread koekjes klaar zijn laat ze afkoelen voor 15 minuten voordat je begint met het decoreren (wat met alles kan waar je zelf van houdt).