Verrassend genoeg wordt Halloween elk jaar steeds populairder. Dat betekent voor ons dat normaal uitziende gerechten er nu giftig bij staan. Neem deze duivelse gevulde eieren met sriracha saus voor Halloween, ideaal voor de liefhebber van pittig eten. Lekker als appetizer tijdens een feestje.
Dit bericht bekijken op Instagram
Bereiding
- Doe de eieren in een steelpannetje giet er heet water bij. Kook ze voor ongeveer 15 minuten. Haal de eieren daarna van het fornuis en laat ze schrikken.Wanneer de eieren zijn afgekoeld kunnen ze gepeld worden. Snij ze doormidden en haal de eierdooiers uit. Doe deze in een aparte kom.
- Ontpit en snij de avocado in blokjes. Voeg ze toe aan de eieredooiers en prak ze met een vork in de kom of pureer het in een foodprocessor tot een gladde mix.
- Knijp de halve limoen over de mix heen. Schep een theelepeltje van de sriracha saus bij en breng op smaak met zout. Roer alles goed bij elkaar.
- Hak de takjes koriander fijn en voeg die toe aan de vulling. Schep de met een lepel de eitjes vol. TIP: Gebruik een spuitzak met verschillende spuitmondjes om het leuker te maken.
- Voor de spin bovenop de eitjes snij je de olijven doormidden. Gebruik een helft voor het lichaam van de spin en snij de andere helft in reepjes voor de poten. Plaats de stukjes op de ei en serveren maar als je durft…
Gevulde eieren klaar? Dan is het nu tijd voor een bloederige bietensoep. Het is ten slotte Halloween.