Gestoomde vis behoudt zijn vitaminen en is gelijk een manier om smaak aan je vis te geven. De saus waarin de vis gestoomd wordt gestoomd bestaat namelijk uit sojasaus, gember, mirin en uiteraard water. In de Aziatische keuken is bekend dat die drie ingrediënten een bom van smaak zullen creëren. Zeker in combinatie met de gestoomde vis zal er een mooie balans ontstaan tussen zilt, zoet en zuur!
Bereiding gestoomde vis
- Snijd de vis in 6 stukken en bestrooi met zout.
- Meng de kombu, sake, sojasaus, mirin en 240ml water in een pan met deksel.
- Breng aan de kook en zet dan het vuur laag.
- Stop de stam en de bladeren van de kool ook in de pan.
- Verdeel de champignons en de gember.
- Plaats de vis over de champignons.
- Leg de deksel op de pan en laat de vis stomen, 8-10 minuten.
- Besprenkel met sesamolie en wat vers gesneden lente ui. Serveer met rijst.