Geroosterde groente met hazelnoot crumble

Recept

Snel bereid, gemakkelijk en natuurlijk gewoon heel lekker. Geroosterde groente uit de oven maakt een hoofdgerecht net even wat beter dan het zou zijn zonder de groenten. Met de seizoensgebonden groente van dit recept, maak je het (kerst)diner helemaal compleet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bills Bistro (@billsbistro) op

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de flespompoen, knolselderij, pastinaak en zoete aardappel in grove blokjes.  Verdeel de groenten op een bakplaat en doe er een scheutje olijfolie bij. Breng op smaak met zout en peper. Bak voor ongeveer 35 minuten.
  2. Terwijl de plaat in de oven zit, kan nu de bechamelsaus gemaakt worden. Smelt de boter in een steelpannetje op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat het voor een minuutje koken. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren tot het mengsel dik is geworden. Doe er dan wat nootmuskaat bij en salie voor de smaak.
  3. Mix de hazelnoten, haver en Parmezaanse kaas bij elkaar.
  4. Nadat de groenten gaar zijn geworden, verplaats ze naar een diepe ovenschaal. Giet de saus over de groenten en strooi de hazelnootmix er bovenop. Zet de schaal terug in de oven voor nog 15 minuten. Garneer met salie voordat het geserveerd wordt.