De flammkuchen wordt traditioneel met crème fraîche, spekjes en ui belegd. Ben je een beetje klaar met traditie op eet gebied? Probeer dan dit recept voor een lekkere flammkuchen met feta kaas en groene asperges. Natuurlijk kan je er zelf van alles aan toevoegen, dus experimenteer er met dit recept op los!
Bereiding flammkuchen
- Meng in een kom de bloem, gist, zout, water en de olie tot een samenhangend deeg. Kneed minstens 10 minuten.
- Maak vervolgens een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom.
- Dek de kom met een theedoek af en leg op een warme plek om 1 1/2 tot 2 uur te rijzen.
- Verwarm de oven voor tot 250 °C.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke porties en rol uit. Leg beide op de bakplaat.
- Bestrijk de deegbodems dun met crème fraîche en leg er de feta, rode ui en de aspergetips op.
Schuif de bakplaat laag in de oven en bak de flammkuchen in 11-16 min. knapperig.