Echte Britse Fish ‘n Chips met zelfgemaakte tartaarsaus

Recept

Fish ‘n Chips… veel Britser dan dat wordt het niet. Naast dat deze snackbar hap een must try is voor toeristen aan de andere kant van de Noordzee, is Fish ‘n Chips dus ook zelf gemakkelijk te maken thuis. Alleen wat aardappels, bloem en bier en natuurlijk vis. Gebruik je liever geen alcohol? Dan kun je het bier vervangen met bruisend water. Geen reden dus om niet lekker aan de gang te gaan.

Fish 'n Chips

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180 graden. Schil de de aardappels en snij ze in reepjes. Zet ze even aan de kant.
  2. Om de tartaarsaus te maken, kook de eieren hard en laat ze afkoelen in koud water. Snij intussen de gepelde sjalot, peterselie en bieslook in fijne snippers. Hak ook de augurken en kappertjes in kleine stukjes. Pel en plet de hard gekookte eieren. Roer alle ingrediënten door de mayonaise en breng op smaak met peper.
  3. Giet de olie in een diepe pan of deep fryer en verhit de olie op 190 graden.
  4. Mix 1/2 theelepeltje zout en peper samen, Gebruik dit om de visfilet te kruiden aan beide kanten. Klop de bloem, het bier en bakpoeder samen tot een glad goedje. Strooi nog een beetje bloem op de visfilets en dip ze in het mengsel. Laat de filet voorzichtig in de olie zakken en frituur voor 4 minuten. Vis de filet uit de pan en laat het uitlekken op keuken papier.
  5. Terwijl de vis wordt gefrituurd kan de friet in kokend heet zout voor 5 minuten blancheren. Haal de friet uit het water en stoom ze daarna nog even. Laat de friet uitlekken op keukenpapier en frituur ze daarna ook in olie.
  6. Leg de visfilets op een bakplaat en bak ze voor een paar minuten in de oven tot de vis gaar is.
  7. Serveer de friet en visfilet op een bord met een schep tartaarsaus.

Voorgerechtje erbij?