Fel groene ramen noedels

Recept

Na het eerste druk bezochte ramen festival dat het afgelopen weekend in Amsterdam plaatsvond is duidelijk dat ramen het ook hier goed doet! Mocht je nu zelf graag aan de slag willen gaan met het maken van ramen dan is dit recept daar perfect voor. Met dit recept maak je een opvallende kom noedels. Deze noedels zijn namelijk fel groen door de frisse, groene saus waar ze doorheen gemengd worden. Geniet van deze fel groene noedels voor de lunch of als avondeten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kun en osaa päättää hiilariövereiden ja rehuövereiden välillä, nopeat ja varsin vihreät edamame-nuudelit täyttää molemmat tarpeet. Ohje blogissa nyt! 🌱🌱🌱 /// Green edamame noodles = my entry for today’s @thelittleplantation #eatcaptureshare challenge. Theme is #green and it just so happens that’s all I crave right now. Oh well, AND noodles… 🌱🌱🌱 Inspirations to this dish are the mega green miso pesto noodles by @bonappetitmag @andybaraghani + the green noodles I ate last summer @momofukunoodlebar 🍜 These noodles are drenched in a sauce made with watercress, spring onions, baby spinach and edamame beans + flavoured with shiromiso, garlic, yuzukosho & sesame oil and seeds. • • • • • #blogissanyt #vihreätnuudelit #rehurakkaus #pastavuodenaika #vegaaniruokaa #arkiruokaa #greennoodles #noodlelover #ramennoodles #edamame #shiromiso #spinach #eatyourgreens #greenfood #thenewhealthy #eatplants #plantbasedfood #storyofmytable #onthetable #foodstylingandphotography #eatmoremagic #appetitejournal #makeitdelicious #healthyish

Een bericht gedeeld door Jella Juulia (@vaimomatskuu) op

Bereiding ramen noedels

  1. Stop de knoflook, babyspinazie, koriander (inclusief steel), witte miso, citroensap, sesamolie en zonnebloemolie in de blender.
  2. Blend tot helemaal glad.
  3. Kook de noodles zoals op de verpakking aangegeven.
  4. Giet de noedels af en stop in een brede schaal of kom.
  5. Voeg het groene mengsel uit de blender toe aan de schaal of kom.
  6. Roer de boter er doorheen totdat deze gesmolten is zodat er een romige saus ontstaat.
  7. Bestrooi de noedels met witte sesamzaadjes.