Na het eerste druk bezochte ramen festival dat het afgelopen weekend in Amsterdam plaatsvond is duidelijk dat ramen het ook hier goed doet! Mocht je nu zelf graag aan de slag willen gaan met het maken van ramen dan is dit recept daar perfect voor. Met dit recept maak je een opvallende kom noedels. Deze noedels zijn namelijk fel groen door de frisse, groene saus waar ze doorheen gemengd worden. Geniet van deze fel groene noedels voor de lunch of als avondeten!
Bereiding ramen noedels
- Stop de knoflook, babyspinazie, koriander (inclusief steel), witte miso, citroensap, sesamolie en zonnebloemolie in de blender.
- Blend tot helemaal glad.
- Kook de noodles zoals op de verpakking aangegeven.
- Giet de noedels af en stop in een brede schaal of kom.
- Voeg het groene mengsel uit de blender toe aan de schaal of kom.
- Roer de boter er doorheen totdat deze gesmolten is zodat er een romige saus ontstaat.
- Bestrooi de noedels met witte sesamzaadjes.