Crispy garnalen dumplings

Recept

Knapperig van buiten en zacht van binnen: garnalen dumplings. Dit gerecht kan je zowel als bijgerecht of snack eten. Lekker samen met of voor een misosoep! Voor een vegetarische variant kan je ook alleen een groentenvulling in de dumpling doen.

Bereiding

  1. Plaats de garnaal in een kom en voeg de fijngesneden knoflook, koriander vis of sojasaus, oestersaus, bruine suiker en chili toe. Meng deze mix goed door elkaar en laat voor 10 minuten marineren.
  2. Bereid een pan met dikke bodem voor op het frituren van de garnalen dumplings. Gebruik voor het frituren zonnebloemolie.
  3. Rol de garnaal nog een keer door de marinade. Leg de wonton vel diagonaal en strijk met een kwast het vel met het geklopte ei.
  4. Leg de garnaal horizontaal op het vel en druk de randen goed aan zodat deze goed aan elkaar vastplakken.
  5. Frituur de dumplings tot deze een licht goudbruine kleur hebben en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Dien op met wat sojasaus in een laag bakje en in een ander bakje wat pikante sesamolie.