Met dit recept maak je een lekker, luchtig ciabatta brood. Met een knapperige buitenkant en een luchtige binnenkant. Perfect voor bij een (koud) soepje of gewoon met simpel beleg.
BereidingĀ ciabatta
- Bereid de broodmix in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken met 300ml handwarm water, 1el olijfolie en een flinke snuf zout volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kneed er een soepel deeg van.
- Voeg extra bloem toe als het deeg plakt, en extra vocht als het de droog is.
Laat het deeg onder een theedoek 45 min op kamertemperatuur rijzen. - Hak intussen de kruiden fijn. Meng er de knoflook en resterende 3el olijfolie en zout en peper naar smaak door.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik.
- Besmeer met de knoflook-kruidenpasta, laat de randen vrij.
- Rol het deeg breed op en leg op de bakplaat. Laat het brood afgedekt nogmaals 45 mi rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta in ongeveer 25 minuten gaar. Brod is gaar als het een holle klank geeft als er tegen de onderzijde wordt geklopt.