Chocolade bark met cranberry’s & pistache

Recept

Meestal wordt ‘bark’ gemaakt met yoghurt, maar voor de echte zoetekauw is er ook chocolade bark. Een dunne reep die je volledig een eigen draai kunt geven. Met pistache en cranberry’s zet je een winterse stemming, maar het kan natuurlijk ook met cookie crumble of zo gek als je het zelf wil maken.  Als geen fan bent van pure chocola kun je die gewoon vervangen met melk. Jij bepaald.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hello Glow (@helloglowblog) op

Bereiding

  1. Zet een bakplaat bedekt met aluminiumfolie of bakpapier klaar. Zet die even aan de kant. Breek de pure en witte chocolade in stukjes in aparte kommen. Giet kokend water in een steel pannetje en leg de kom met pure brokken er bovenop. Roer tot al de chocolade is gesmolten. Doe het zelfde met met de witte variant.
  2. Giet de pure chocolade op de bakplaat en smeer het het uit. Giet de witte chocolade eroverheen en roer het door elkaar voor marmereffect.
  3. Hak de pistache en cranberry’s in grove stukken en bestrooi de plaat ermee. Laat de bark stollen voor een paar uur in de koelkast en geniet.

Verder met je kerstdiner? Kijk eens wat voor moois we allemaal nog klaar hebben staan.