Burrata met gebakken cherrytomaatjes, aubergine en rucola

Recept

Burrata is een verse Italiaanse kaas van mozzarella en room. In het Italiaans betekent burrata ‘boterachtig’ en wie deze verse kaas wel eens heeft geproefd zal begrijpen waarom. Het heeft een heerlijk romige textuur waardoor deze goed te verwerken is in een salade of als fris voorgerecht. Maak met dit recept een lekkere salade met gebakken tomaatjes en aubergine!

burrataBereiding burrata

  1. Snijd de aubergine in dikke plakken en dan in blokjes. Verwarm ondertussen een pan met een klont boter.
  2. Snijd de rode ui in ringen en halveer.
  3. Bak de cherry tomaatjes in de boter op een medium hoog vuur totdat deze iets gerimpeld zijn.
  4. Voeg olijfolie toe en bak de uiĀ  en aubergine met de tomaatjes op laag vuur tot glazig.
  5. Toast ondertussen een snee brood.
  6. Verdeel de groente over het bord. Leg de burrata er samen met het brood en de rucola bij. Besprenkel met goede olijfolie, basilicum, zout en peper naar smaak.

PS dit zijn de beste kazen voor over al je pasta’s!