Er is niets gezelliger dan brak wakker worden op zondagmiddag met vrienden en vriendinnetjes. Gezamenlijk aan tafel zitten en in stilte eten is iets wat de vriendschapsband alleen maar versterkt. Het is uiteraard ook wel een beetje doorzetten. Eigenlijk heb je geen trek, maar eten is je enige redding. Maar de breakfast frittata is hier om jullie te redden van deze hel. Met ingrediënten die je toch standaard al in huis hebt is je breakfast frittata binnen 20 minuten klaar om gegeten te worden! Zet hem op.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats het rekje in het midden van de oven.
- Klop de eieren en slagroom met een theelepeltje zout goed samen.
- Snij de bacon in kleine stukjes en verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de bacon in de pan en bak het voor ongeveer 10 minuten. Laat het vet van de bacon in de pan zitten.
- Schil de aardappel en snij ze in dunne plakjes. Sauteer de aardappels in de pan met wat zout voor 6 minuten.
- Hak de knoflook fijn. Voeg de spinazie en knoflook toe aan de pan. Laat alles bakken voor 1 minuut en doe de bacon er als laatste bij.
- Strooi de geraspte kaas over het geheel heen en giet de geklopte eieren in de pan. Haal de pan van het vuur wanneer de eieren bij de randen beginnen te bakken.
- Schuif de pan in de oven en bak voor 10 minuten. Om te checken of de eieren gaar zijn, maak een sneetje in de breakfast frittata zodat de eieren het sneetje vullen. Bak het dan nog een paar minuten.
- Serveer in stukken en met elke hap verdwijnt je kater een beetje.
Als je nog minder in huis hebt, kun je altijd nog gaan voor onze budget vriendelijke breakfast burrito.