Burrito’s, we kennen ze allemaal als de perfecte midnight snack en zelfs al als gezonde lunch. Maar een burrito als stevig ontbijt? Voor velen onder ons is ontbijten een flinke opgave, andere kunnen juist weer niet zonder deze belangrijkste maaltijd van de dag. Wij bij Foodini zijn er dol op aangezien het de perfecte manier is om de dag of weekend goed te beginnen. En laat deze simpele variant nou net onze favoriet zijn. Als geen fan bent van vlees hoef je je geen zorgen te maken, want de vegetarische versie van de breakfast burrito is net zo lekker!
Bereiding
- Mix de eieren in een middelgrote kom met het paprikapoeder en het zout. Zet het even aan de kant.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Gooi het gehakt in de pan en bak tot goudbruin. Dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten. Zet het vuur zachter en giet de eieren in de pan. Roer tot de eieren gaar zijn. Verplaats de inhoud van de pan op een bord. Maak de pan schoon en zet terug op het fornuis.
- Volgende stap is het maken van de salsa. Snij de tomaten, koriander en avocado in grove stukken en doe ze in een een kom. Hak een teentje knoflook fijn en voeg het toe in de kom. Knijp beide helften van de limoen over de salsa en strooi er een snufje zout en komijn bij.
- Schep een eetlepel van de salsa op een tortilla, vervolgd door een schep van de eieren met gehakt. Strooi de geraspte kaas er boven op. Vouw de zijkanten over de inhoud en rol de tortilla wordt dicht.
- Verhit de pan op middelhoog vuur. Leg de burrito’s in de pan, bak elke kant ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn geworden. Seveer warm en enjoy!
Toch niet helemaal wat je zocht? Deze ontbijttopper is misschien wel perfect voor jou!