Bloody Mary’s. We zien ze in Nederland meer en meer en dus ook in meer en meer varianten. Deze variant, de Bloody Yankee van Daryl Liew-On van NY Basement, is een pittige variant en echt weer eens wat anders. Volgens de maker kunnen Bloody Mary’s fris, hartig, licht, pittig, umami en zelfs fruitig van smaak zijn. Om de veelzijdigheid van dit drankje aan te tonen heeft Ketel One een boek gemaakt ter eren van dit drankje. Maar over dat boek later meer, eerst maar eens deze maken en proeven lieve mensen.
Bereiding
- Gril de rode pepers 5-7 minuten in een gril pan, haal ze eruit en leg apart.
- Voeg de vodka, wortelsap, tabasco, worcestershiresaus en likeur toe aan een cocktailshaker.
- Voeg ijs toe aan de shaker
- Schud alle ingrediënten goed in de shaker tot deze koud aanvoelt
- Pak een rocksglas en vul tot de rand toe met ijsblokjes
- Strain de ingredient in het glas
- Garneer de Bloody Mary met gegrilde peper op het rand van het glas. Serveer de zilvervliesuitjes erbij om te eten.
Meer cocktail inspiratie nodig? Deze Garibaldi Sbagliato is net zo lekker als zijn naam mooi is.