Bietenchips krokant gebakken uit de oven

Recept

We hebben al pastinaak, zoete aardappel en wortel, maar het wordt eens dat we bietenchips introduceren. Maak gebruik van verschillende soorten bieten voor een kleurrijk effect.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Niki Jabbour (@nikijabbour) op

Bereiding

  1. Snij de groente stengels van de bieten af. Was de bieten goed met koud water en bedenk of je ze wil schillen of niet. Gebruik een mandoline om de schijfjes te snijden van de bieten. Als je geen mandoline hebt, snij ze dan met een mes in dunne schijfjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer een dunne laag olijfolie over bakplaat. Net genoeg zodat de bieten niet blijven plakken aan de plaat, maar dep wel de overtollige olie weg met keukenpapier. Zo voorkom je dat de bieten slap en sompig worden. Plaats de schijfjes op de bakplaat en bak ze in de oven tot knapperig.
  3. Terwijl de bietenchips bezig is met bakken, kan je de zeezout en gedroogde bieslook met elkaar malen.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de bietenchips met het kruidige zout. Verplaats dan de chips naar een afkoelrooster, zodat ze krokanter worden tijdens het afkoelen. Herhaal totdat alle bietenschijfjes zijn gebakken.