Op een paar dingen zijn wij ontzettend dol. Garnalen en bacon zijn daar zeker twee van. In het zuiden van Amerika zijn ze ook nog eens ontzettend dol op iets anders: maisgriesmeel, of grits zoals ze daar heten. Wij in Nederland kennen griesmeel natuurlijk wel, maar dan meer als ontbijt of dessert. Maisgriesmeel is de meer hartige variant hiervan en wordt ook wel de ziel van het zuiden in Amerika genoemd. Dat is iets wat wij natuurlijk moeten proberen en toen we onderstaande afbeelding zagen wisten wij het zeker: wij zijn fan van maisgriesmeel!
- In een middelgrote pan, breng de kippenbouillon en het water aan de kook en voeg ruim zout toe. Laat het heel zacht koken en voeg dan de maisgriesmeel toe. Laat sudderen, roer vaak, totdat de maisgriesmeel de vocht heeft opgenomen en mooi mals zijn. Roer vervolgens de boter en de kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bak ondertussen in een koekenpan de bacon lekker knapperig. Laat een beetje van het bakvet in de pan zitten. Haal de bacon uit de pan en uitlekken op keukenpapier om vervolgens in kleine stukjes te hakken.
- Bestrooi de garnalen met de oregano en paprikapoeder en voeg daarna de garnalen, lente-uitjes en knoflook toe aan de pan. Bak ze terwijl je roert en zodra ze roze zijn (na ongeveer 4 minuutjes) voeg je het citroensap erbij.
- Serveer de garnalen en bacon met de maisgriesmeel.