Wat dacht je van een elegant gerecht voor tijdens de kerstdagen? Dit recept voor asperges gewikkeld in Parmezaan-flensjes uit de oven geeft je diner een classy twist, zonder dat je er te veel moeite voor hoeft te doen.
Bereiding
- Maak alvast 12 flensjes en bewaar op een apart bord.
- Kook de asperges 15 minuten in kokend water met zout.
- Laat ze uitlekken en hak ze grof. Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan, doe er de asperges bij en bak ze 5 minuten op laag vuur.
- Verhit de oven op 200 graden en beboter een ovenschaal.
- Bestrijk de flensjes met wat room, bestrooi ze met de helft van de Parmezaanse kaas, leg de asperges erop en rol het geheel op.
- Leg de rolletjes naast elkaar in de schaal en overgiet deze met de rest van de room.
- Verdeel er de rest van de boter over en bestrooi met de laatste kaas.
- Zet een minuut of 10 in de oven. Als de Parmezaanse kaas flensjes goudbruin en borrelend zijn is dit een goed teken.