Asperges in Parmezaan-flensjes uit de oven

Recept

Wat dacht je van een elegant gerecht voor tijdens de kerstdagen? Dit recept voor asperges gewikkeld in Parmezaan-flensjes uit de oven geeft je diner een classy twist, zonder dat je er te veel moeite voor hoeft te doen.

Asperge

Bereiding

  1. Maak alvast 12 flensjes en bewaar op een apart bord.
  2. Kook de asperges 15 minuten in kokend water met zout.
  3. Laat ze uitlekken en hak ze grof. Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan, doe er de asperges bij en bak ze 5 minuten op laag vuur.
  4. Verhit de oven op 200 graden en beboter een ovenschaal.
  5. Bestrijk de flensjes met wat room, bestrooi ze met de helft van de Parmezaanse kaas, leg de asperges erop en rol het geheel op.
  6. Leg de rolletjes naast elkaar in de schaal en overgiet deze met de rest van de room.
  7. Verdeel er de rest van de boter over en bestrooi met de laatste kaas.
  8. Zet een minuut of 10 in de oven. Als de Parmezaanse kaas flensjes goudbruin en borrelend zijn is dit een goed teken.