Asperges met ham en hollandaisesaus (klassiek)

Recept

Het is voorjaar en misschien niet het voorjaar waar we op gehoopt hadden. Toch laat de natuur zich niet tegenhouden en het seizoen van de asperges is gewoon begonnen. Het grote genieten kan beginnen. Wij aten hem de eerste keer van het jaar en dus dan ook maar eerst op de klassieke manier.

Asperges

Bereiding Asperges met ham en hollandaisesaus

  • Maak de asperges schoon en kook ze in licht gezouten water, met eventueel een klontje boter, 6 tot 10 minuten en laat ze 20 minuten nagaren terwijl de hittebron gedoofd is.
  • Kook in een andere pan de aardappelen gaar.
  • Maak ondertussen de hollandaisesaus. Doe de eidooiers in een hoge mengbeker van een staafmixer. Voeg ook het water en het citroensap toe. Zet de staafmixer in de mengbeker, zet hem aan en giet nu in een straaltje langzaam de gesmolten boter erbij terwijl de mixer blijft draaien. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en citroensap toe.

Serveer de asperges met de hollandaisesaus, de ham en gekookte aardappelen. Strooi als laatste de peterselie erover.