Chicken Parm, oftewel Chicken Parmesan, oftewel kip met Parmezaanse kaas is een typisch Amerikaans gerecht. Er zijn ontzettend veel varianten van te bedenken zoals pizza, sandwiches of dus in de vorm van een wrap. Deze kip Parmezaan wraps zijn binnen 15 minuten klaar en op tafel en ook nog eens makkelijk te mealpreppen. In een folietje bewaar je hem lekker in de koelkast en is hij super makkelijk om onderweg mee te nemen. Ideaal toch?
Bereiding
- Snijd de kip in kleine blokjes/reepje en bak ze in plantaardige tot ze gaar zijn.
- Doe ze vervolgens in een mengkom.
- Voeg hier de tomatensaus, Italiaanse kruiden, peper, zout en verse basilicum aan toe.
- Mix goed door elkaar.
- Leg 1 tortilla op een plank/bord en leg in het midden de kaas. (er moet minimaal 3 cm ruimte vanaf de zijkanten van de wrap zijn.)
- Verdeel 1/4 van de kip mix bovenop de kaas.
- Vouw de wrap.
- Herhaal dit dezelfde riedeltje bij de andere 3 wraps.
- Verwarm een droge koekenpan (dus zonder olie) en leg de wraps er per 2 in.
- Bak de wraps ongeveer 1,5 a 2 minuten, tot deze goudbruin is en draai ze dan om.
- Bak ze nogmaals 1,5 a 2 minuten op deze kant.
- Serveer ze met een saus naar keuze.
Enjoy!
- Note 1: Liever een vegetarische versie? Dit recept is ook heel makkelijk met vega kip te maken!
- Note 2: Parmezaanse kaas is niet heel erg mager, liever een skinny versie? Gebruik dan magere geraspte kaas.
Dit recept vonden wij via Freshhh