De wetenschap heeft op tafel gegooid dat drinken met mate het immuunsysteem van het lichaam kan stimuleren. Nu de piekmaanden van het griepseizoen (januari en februari) zijn aangebroken is het daarom zaak om ons hier wat beter in te verdiepen. Wat denk je van een Whisky Hoestsiroop voor Volwassenen die het ziek zijn wat draaglijker maakt?
Recept Whisky Hoestsiroop voor Volwassenen
Alle credits voor de mannen bij the Kitchn die oorspronkelijk een recept postten dat zij tot “Bourbon Cough Syrup for Grownups” hebben gedoopt: Vitamine C-rijk Citroensap, honing en twee shots van bourbon! De bereiding van het brouwsel is als volgt:
Bereiding
Meng de bourbon, citroensap (60 ml) en water (60-120 ml, optioneel) in een mok en verwarm deze ongeveer 45 seconden lang in de magnetron. Natuurlijk kun je de hitte ook opzoeken in een pannetje op de kookplaat. Voeg vervolgens de honing toe – let hierbij wel op dat het voedzame honing is van je plaatselijke imker. Om het af te maken roer je dit nog eens goed door en verwarm je nogmaals 45 seconden.