Het truffelseizoen staat weer voor de deur. Deze aromatische delicatesse maakt, mits goed gebruikt, zowat alle gerechten lekkerder. Voor restaurant 5&33 betekent de start van het seizoen dat het restaurant weer een aantal maanden geheel in het teken staat van deze parel. De jaarlijkse 5&33 was vorig jaar met Julius Jaspers en dit jaar is het de beurt aan chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer.
5&33 trapt het truffelseizoen af
Voor de 6de editie heeft 5&33 chef Mirko Bischèri de handen ineengeslagen met niet één, maar twee gepassioneerde chefs: Freek van Noortwijk en chef Guillaume de Beer. Vanaf 25 oktober kan je bij het restaurant genieten van een 4-gangen menu met verse witte truffel uit Italië. De truffels van het 4-gangen menu worden in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. Freek en Guillaume hebben hun favoriete truffelgerecht, gefrituurde bloemkool met Hollandaise saus en truffel, toegevoegd aan het menu.
Het Menu:
4-gangen met truffel, hoe ziet dat er dan uit?
- Gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel
- Gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel
- Lam, artisjok en truffel
- Romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel
Het truffelmenu is voor € 50,- verkrijgbaar tot en met eind februari 2020. Reserveren kan via www.5and33.nl.