Diëtist bevestigt: pizza beter ontbijt dan de meeste ontbijtgranen!

Inspiratie

In de ochtend wil je natuurlijk graag een goede bodem leggen. Doel is een productieve dag en je weet heel goed dat een goed ontbijt hier aan bijdraagt. Maar dan zie je die quinoa, superfoods, chia-zaad en de alom bekende doos met cornflakes, muesli en andere ontbijtgranen. Geen zin in, is het eerste wat je denkt. Goed nieuws! Pizza maken blijkt een beter begin van je dag dan de meeste ontbijtgranen. Hoera!

Elke ochtend pizza maken?

Betekent dit nu dat we gewoon elke dag pizza als ontbijt moeten gaan maken? Komt het door de groenten erop, of ligt het toch juist aan de ontbijtgranen? Wij weten in ieder geval wel waar we op hopen, maar wat zegt de wetenschap?

pizza maken

Dietist Chelsey Amer legt uit aan The Daily Meal: “You may be surprised to find out that an average slice of pizza and a bowl of cereal with whole milk contain nearly the same amount of calories. However, pizza packs a much larger protein punch, which will keep you full and boost satiety throughout the morning.”

Logica?

Het is echt zo gek nog niet, eigenlijk vrij logisch; zo bevat het Italiaanse immateriële erfgoed een gezonde dosis proteïne, koolhydraten en optioneel ook nog eens een portie groenten. In deze samenstelling scoort het dus hoger dan veel ‘standaard’ ontbijtjes die niet thuis horen op de schijf van vijf, en ook nog eens mega veel suiker bevatten! Het gros van de ontbijtgranen die je in de supermarkt koopt bevatten geen goede vetten, weinig proteïne, en weinig ander goeds.

Hoewel pizza voor de meeste geen gebruikelijke start vormt, weet Chelsey ook nog te melden dat het je beter op weg helpt: “Plus, a slice of pizza contains more fat and much less sugar than most cold cereals, so you will not experience a quick sugar crash.” Tast dus maar lekker toe lieve mensen!