Dik een half jaar geleden verbleven wij bij Valerie en Joram in hun prachtige Gastrofarm ‘Op Oost’ en aten wij in Het Kookatelier. En dat was kort gezegd geweldig. Van het ontvangst en inrichting tot de geweldige kamer en het nog geweldigere diner. Wat ons (bij de eerste ontmoeting al) opviel is dat dit echtpaar een flinke dosis creativiteit en ondernemersdrift in zich hebben, inspirerend om te zien en gelukkig blijven ze ons inspireren en wel met een pop-up in de Green House van Grand Hotel Opduin.
Het Kookatelier in de Koog
Nu de avonden frisser worden en de nachten langer wordt de greenhouse van Grand Hotel Opduin vanaf september het ‘pop up’ toneel voor een speciale editie van het Kookatelier. In een botanische setting, omringd door de duinen en het bos, serveert Het Kookatelier de hele winter een menu zoals we gewend zijn van dit stel; Served by Nature. Je geniet van vijftien smaakmomenten waarbij Oost en West worden samengebracht en ook daar de natuur het hoogste én laatste woord heeft.
Zee Atelier
Op Oost is en blijft een gastronomische bestemming. Daarom openen ze daar vanaf nu met trots het Zee Atelier! Zo lang de natuur het toe laat kun je hier in een intieme en losse setting op de boerderij komen genieten in de kas van het menu met ‘alles uit zee’. Van Waddenoesters en kokkels, tot mosselen, een hele vis in zoutkorst, krab, langoustine en kreeft. Groenten en kruiden uit de tuin en van onze boer, verse vis van de visafslag en zilte kruiden van het Wad. Alle elementen met elkaar verenigd.
Reserveren (en blijven slapen?)
Oost of west, welke ga jij kiezen? Misschien is blijven slapen en ze beide doen wel helemaal geen gek idee. Reserveren kan vanaf nu en wil je blijven slapen, profiteer dan nog snel van de nazomerkorting. Dineren in west kan dan zonder moeite, want ze regelen vervoer voor je (en dat is nog eens service!)