Johnnie Walker, misschien wel het bekendste whisky merk ter wereld, opent een eigen pop-up restaurant in Amsterdam. Een maand lang kan iedereen bij restaurant Petit Panache genieten van drinks en bites in Schotse sferen.
Johnnie Walker pop-up
Op 13 oktober gaan de deuren van de pop-up open. Een maand lang serveert het Amsterdamse Petit Panache een tijdelijk drie gangen menu gebaseerd op de vier hoeken van Schotland. Het restaurant krijgt een tijdelijke makeover, geïnspireerd op de oude kruidenierswinkel uit Kilmarnock waar de inmiddels wereldberoemde Schotse whisky is ontstaan.
Het Menu
Op het menu staan de cocktails centraal. Deze zijn ontwikkeld door Tim Lefevre (Door74) en Maui Husslage (Panache). Bij de cocktails komt telkens een bijpassende bite om zo een te gekke pairing te creëren. Extra leuk, op het menu zijn vier verschillende soorten Johnnie Walker te vinden!
Johnnie’s Walk in the Park
Johnnie Walker Black Label, ginger ale, lemon, mint
Pairing: Cheese bites, blue cheese, ginger mustard
Storm in a Glass
Johnnie Walker Gold Label, Talisker Storm, rosemary & ginger syrup, Galipette apple cider
Pairing: Slow cooked Iberico pork ribs, hoisin sauce, spring onion, lemon zest.
Panache X Johnnie Penicillin
Johnnie Walker Green Label, Caol Ila 12, honey & ginger syrup
Pairing: Beef taco, chipotle meco salsa, pico de gallo.
Johnnie Walker Blue
Johnnie Walker Blue Label, Belsazar Red, beetroot
Pairing: Smoked salmon canapes-beetroot, citrus crème fresh, dill.