Boeken, films, blogs, docu-series en programma’s over eten zijn er aan overvloed. Maar wat als je even geen zin het om te lezen of kijken? Dan hebben we een paar food podcasts waar je een tijdje zoet mee zal zijn.
The Dave Chang Show
We hebben weleens uiteraard eerder van Dave Chang van gehoord. Sinds wij bij zijn restaurant in New York zijn geweest zijn we nog grotere fan. Naast presenteren en restaurants runnen, heeft hij nu ook een food podcast. In uiteenlopende gesprekken die van het creatieve proces van een chef naar kunst, identiteit, roem en natuurlijk eten schieten.
Dit bericht bekijken op Instagram
The Racist Sandwich
Eten, diversiteit en politiek vind je bij The Racist Sandwich-podcast. Van discussies over racisme in foodfotografie tot interviews met chefs van kleur over hun ervaringen in de restaurantwereld. De twee hosts Zahir Janmhamed en Soleil Ho bespreken een breed aantal onderwerpen met speciale gasten in elke aflevering.
Radio Cherry Bombe
Naast een tijdschrift is Cherry Bombe een podcast voor en door vrouwen uit de culinairewereld. Eens per week worden er bakkers, schrijfsters en zelf foodstylisten uit genodigd om over de levens, carrieres en passies te praten van deze power vrouwen.
Dit bericht bekijken op Instagram
The Splendid Table
Francis Lam is voormalig chef, prijswinnend schrijver én de host van The Splendid Table. Hij heeft het over de bijzondere mensen die de culinaire wereld op z’n kop zetten. Samen met zijn gasten bespreekt hij de fijne kneepjes van lekker eten, ongewone ingredienten en voedselmythes.
Dit bericht bekijken op Instagram
The Kitchen Sisters
The Kitchen Sisters, Davia Nelson & Nikki Silva, nemen je mee op reis naar verschillende eetculturen. Elke aflevering verkent de vaak over het hoofd geziene ruimtes waar gemeenschappen rond voedsel verzamelen en waar later dus een cultuur ontstaat. Deze food podcasts blijft je verrassen en entertainen als je even niets te doen hebt.
Dit bericht bekijken op Instagram