De lekkerste borrelhapjes voor tijdens de feestdagen.

Inspiratie

Staan er gezellige kerstborrels op de planning en heb jij beloofd voor de hapjes te zorgen? Of wil je je gasten tijdens het kerstdiner verrassen met wat heerlijke amuses? Dan kan je vast nog wel wat inspiratie gebruiken. Hier een lijstje met feestelijke hapjes die super makkelijk te maken zijn en binnen no-time op tafel staan.

borrelhapjes

Bladerdeegsterren met biet en geitenkaas

Feestelijker wordt het niet – dit is een op en top kerstrecept. Steek stervormpjes uit het bladerdeeg en prik er wat gaatjes in. Plaats op elke ster wat fijngehakte biet, geitenkaas en tijm. Je hoeft ze nu alleen nog maar twintig minuutjes goudbruin te bakken in de oven, wat honing eraan toe te voegen en je hebt heerlijke kersthapjes.

Camembert uit de oven

Ga op de Franse toer met een overheerlijke camembert uit de oven. Typisch zo’n voorbeeld waarbij lekkerder bijna niet kan – en makkelijker ook niet. Je haalt de camembert uit de plastic verpakking en stopt ‘m daarna terug in het houten doosje. Doe er wat honing en rozemarijn overheen en dan alleen nog 15 minuten in de oven. Scheur een zuurdesembrood in stukken en geniet met een heerlijk glas rode wijn van deze bourgondische traktatie.

borrelhapjes

Hartige taart met gekarameliseerde uien

Haal wat kant-en-klaar pizzadeeg in huis en houd de servetten in aanslag, want je moet hier behoorlijk veel uien voor snijden. Bak de uien met geduld en liefde, in wat boter en olijfolie, zodat ze heerlijk zacht en zoet worden. Garneer de taartpuntjes met wat tijm en en pijnboompitten en je hebt een heerlijk hapje wat ook een super leuk kerstdiner voorgerecht is.

borrelhapjes

Zalmrolletjes

Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en ze zien er heerlijk uit. Je maakt een spread van boter met walnootolie, knoflook en wat zout en peper. Vervolgens leg je een plakje gerookte zalm op de snijplank, smeer je de spread erop en besprenkel je deze met fijngesneden bieslook. Rol ‘m op, snijd ‘m in plakjes en leg het rolletje op een toastje of klein poffertje. Houd je niet van zalm? Dan kan je het hapje ook maken met kipfilet of ham.