Bonbons op sterrenniveau

Inspiratie

FG BONBONS

FG restaurant heeft inmiddels 2 Michelinsterren en is daardoor voor sommige een plek waar alleen van gedroomd kan worden. Gelukkig is die droom een stuk dichterbij gekomen, of wat zeggen wij: een heel stuk dichterbij. Dankzij de FG bonbon.

Ze lachen je stuk voor stuk glanzend tegemoet: FG Bonbons. De bonbons uit de koker van sterrenkok Francois Geurds en zijn team hebben een shell louter bereid met Valrhona Guanaja dat 70% chocolade bevat. De designs – van Mondriaan tot Delfts blauw – bestaan dan weer louter uit gekleurde cacaoboter.

Bij de vulling wordt het pas echt interessant. De ganache is bij de ene bonbon op basis van room, bij de andere op basis van fruitpuree.

De smaken zijn geen dag hetzelfde: van framboos/roos/lychee/voatsiperifery (wilde peper uit Madagaskar) tot Bacardi Cola tot chrysant/kers tot dashi (Japanse bouillon)/ kombu, alle (on-)denkbare smaken komen aan bod.

FG bonbon

Geen zoetekauw? Zie hier onze guide voor de perfecte kazen bij pasta.