11 maanden lang roep ik dat kerst stom is, dat ik er geen zin in heb en dat iedereen die er wel zin in heeft maar ongelijk heeft. Als het dan eenmaal bijna zover is; ugly Christmas sweater uit de kast (ik heb er één met een kat) en de radio gelijk 24/7 aan (afwisselen tussen top2000 en Sky Radio). Tradities zijn wat de kerstperiode zo’n fijne tijd maken, maar er is altijd tijd voor een nieuwe traditie toch?
Baileys Chocolate Reindeer
Dit jaar is daar namelijk voor het eerst het Baileys Chocolate Reindeer. Dit chocolade rendier is gemaakt van de fluweelzachte, luxe chocolade van premium chocolatier Lir (bekend om zijn chocolaatjes met Baileys-smaak). De rendieren zijn hol in het midden en je kunt ze dus perfect vullen met Baileys Original Irish Cream of gewoon een van je favo Baileys-varianten.
Maar waarom dan vraag je?
Omdat je nu dus totaal zonder stress een meer dan feestelijk dessert op tafel kan zetten! Meester Patissier en sweet chef van 24Kitchen Hidde de Brabander maakte speciaal voor deze gelegenheid een heerlijk recept, welke wij natuurlijk even met jullie delen:
Baileys Chocolate Reindeer met slagroom van witte chocola en cranberrysaus
-
1 vanillestokje
-
350ml slagroom
-
150g witte chocolade
-
250g cranberries
-
150g rode wijn
-
50g suiker
-
1 sinaasappel
-
5g gelatine
-
50ml Baileys Original Irish Cream
Bereidingswijze
- Week de gelatine in een schaaltje met wat water.
- Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Zet een steelpan op het vuur met daarin het stokje en het merg samen met de 100ml slagroom en verwarm dit tot 50 graden, laat 4-5 minuten trekken. Zeef daarna het stokje eruit en breng de vanilleroom 1-2 minuten aan de kook.
- Klop ondertussen 250ml slagroom lobbig.
- Los de witte chocolade en de gelatine op in de hete slagroom en roer tot een glad mengsel. Spatel nu de lobbige slagroom erdoor.
- Doe de cranberries in een steelpan. Voeg de rode wijn, suiker en het rasp en sap van de sinaasappel toe. Breng het geheel aan de kook. De saus is klaar als alle besjes zijn geklapt. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
- Snijd met een warm mes de kop van het chocolade rendier af en vul met Baileys. Sluit af met het luchtige witte chocolademengsel en een lepel cranberrysaus.
Extra wow-factor? Laat je fantasie de vrije loop en voeg naast een dot slagroom of cranberries andere leuke toppings toe om je eigen gepersonaliseerde cocktail te ontwerpen. Ideaal voor na je kerstdiner met je vrienden en familie. Wat dacht je van smeuïge, gesmolten marshmallows, vrolijke zuurstokken, heerlijke hagelslag of eetbare glitters?
De meest originele, fotogenieke Baileys-creatie maak je zelf. En één ding is zeker: je gasten zullen er dol op zijn want deze traktaties geven gegarandeerd een WOW-factor aan je kerstfeest of diner!
Hebben?
Baileys Original Irish Cream & Baileys Chocolate Reindeer is tijdelijk verkrijgbaar bij DIRCKIII slijterij van 18 december tot 31 december. Bij aankoop van een fles Baileys krijg je een rendier cadeau.
#merrytreatmas