KAIA 2.0: van gelegenheidsrestaurant naar buurtfavoriet

Hotspot

Het Griekse restaurant KAIA in Amsterdam slaat een nieuwe weg in. Van chique liflafjes naar soul food voor iedereen. Een toegankelijker KAIA moet meer gasten aantrekken buiten de speciale gelegenheden, die komen voor een moderne Griekse keuken.

KAIA

De huidige tijdsgeest vraagt om een andere culinaire aanpak. Amsterdammers zijn kritisch op waar ze hun geld uitgeven en de concurrentie is moordend. Nu KAIA meer inspeelt op het delen van eten voor een lagere prijs, benadrukt het restaurant dat bij KAIA altijd en voor iedere gelegenheid -van jubileum tot doordeweeks etentje- de deur openstaat.

Delen aan tafel

De Griekse chef van KAIA werkt ook binnen de nieuwe filosofie met traditionele recepten en ingrediënten, en gebruikt deze om door middel van niet-traditionele keukentechnieken toegankelijke gerechtjes te creëren. Zonder liflafjes, maar gewoon goed eten die je naar Grieks gebruik deelt met de mensen die bij je aan tafel zitten. Terug naar de basis en de wortels van zowel de eigenaren als de chef

Alle ingrediënten waar KAIA mee werkt, zijn van goede kwaliteit en vrijwel alles is huisgemaakt. Van de ingelegde groentes tot het knapperige, verse brood dat wordt geserveerd met vijgenboter en de beste met kruiden geïnfuseerde Griekse olijfolie. Op de kaart Griekse gerechten met een KAIA-twist. Zoals gegrilde zeebaars met chorta (wilde groenten) en een vissoep, of athinaiki, een van oorsprong Atheens visgerechtje met mayonaise en tafelzuur dat je bij KAIA krijgt als salade met sashimi.

Kijk voor meer informatie op www.kaiaamsterdam.com