Wanneer je als Foodini zijnde uiteten gaat met 1 van de oprichters van Gewoonvoorhem en de (Spaanse) helft van Man-Man denk je natuurlijk wel even twee keer na over het restaurant. Nu weet ik dat beide heren best open staan voor iets nieuws, maar ik besloot toch iets te kiezen waar ik zeker wist dat ze blij van werden: eerlijk en vooral prachtig vlees.
The Uptown Meat Club
Het restaurant ligt aan de van Baerlestraat op een steenworp afstand van het Vondelpark en de naam verraadt stiekem alles al; het restaurant is gespecialiseerd in vlees. Al het vlees op de kaart komt van dubbeldoel-koeien, wat naast een gaaf scrabble woord ook een mooi concept is. Het dubbele doel zit hem in het feit dat de koeien eerst als melkkoe door het leven gaan en vervolgens pas vleeskoe worden. Mooi duurzaam en met bijzonder lekker vlees als resultaat.
Op het menu
Staan alle natte dromen van de vleesliefhebber. Klassiekers als tartaar en carpaccio, verrassende gerechten als gerookte ribeye met chocolade en hoofdgerechten variërend van hamburgers, ossenhaas en ribeye tot de meer onbekende diamond steak en picanha.
Wij aten bijvoorbeeld sinds tijden weer eens een carpaccio en die smaakte als ouderwets goed en deze zouden wij dan ook aanraden bij alle carpaccio-liefhebbers van Nederland. Erbij dronken wij een Zifandel van Francis Coppola, oftewel de maker van de Godfather.
Samengevat: 3 mannen, 6 vleesgerechten en wijn van de maker van de Godfather. Top avond!