Foodini Hotspot: Global Dining

Hotspot

Af en toe is het kiezen van de juiste gerechten de grootste gok die ik maak op een avond. Zelf ben ik van het slag die het heerlijk vind wanneer een chef voor mij kiest, hij/zij is ten slotte toch de expert (hoop je dan). In het gloednieuwe Holland Casino Amsterdam West kiest de chef niet voor jou en heeft hij zelf ook besloten niet perse een keuze te maken. In de keuken van Global Dining komen namelijk werelden samen. Onder leiding van chefkok Sebastiaan Veenhuizen, worden in de open keuken gerechten uit de Mediterrane, Aziatische en Latijns Amerikaanse keuken bereid. Om het de bezoeker dan nog lastiger te maken, of juist makkelijker, is elk gerecht te bestellen als plate (hoofdgerecht) of als taste (klein gerecht). 3 werelddelen dus en alle gerechten groot of klein, en dat alles in een gloednieuw casino. Zoals je kunt begrijpen gingen wij vol interesse heen, want deze avond kan natuurlijk echt twee kanten op gaan. Rood of zwart zullen we maar zeggen.

Mijn tafelgenoot snapt mij niet en vind de oneindigheid aan keuze een feest. Een voorgerecht uit Latijns Amerika, een hoofdgerecht wat ooit gegeten is in Italië en als na nog even twijfelen tussen Azie (want Yuzu) en Latijns Amerika (want dulce de leche). Uiteraard snap ik de aantrekkingskracht van het zelf mogen kiezen ook en eenmaal de kaart voor mijn neus zit ik makkelijk 15 minuten te bladeren en af te wegen wat ik wel of niet moet nemen, waar het de mogelijkheid om meerdere kleine gerechten te nemen dan weer goed van pas komt. Het menukaart van Global Dining is echt net een roulette tafel en de spanning zit hem ook hier in het ‘goed kiezen’.

Waar valt de keuze dan uiteindelijk op? Picanha met krokante polenta, Bietroot (Vega), Poké Bowl en short ribs uit Azie en als dessert lekker én de yuzu met groene thee en de dulce de leche met vanille ijs. Na het proeven van alle gerechten blijf ik bij mijn mening; een chef kan meestal zich beter specialiseren in een keuken, dan goed willen zijn in alles. Neemt niet weg dat alle gerechten goed smaken en er mooi uit zien. Conclusie; eten bij Global Dining is voor ons niet perse rood of zwart, niet goed of slecht. Het is wat ons betreft de groene nul. Je eet hier goed, de ambiance is leuk want weer eens totaal wat anders dan al die gave zaken waar je normaal zit en ja, live bingo en wat fiches inzetten na het eten is echt als slagroom op de taart. Het Holland Casino claimt natuurlijk al lang het ultieme avondje uit te zijn en met deze veel betere keuken dan in de andere HC’s komen ze daar weer een stap dichterbij.

Ook krijgen wij van een ietwat oudere dame een mooi advies, welke we toch willen delen: rien ne va plus – het geld is niet meer van u.