Gazpacho: koude soep voor warme(re) temperaturen

Recept

Dit Spaanse gerecht is perfect voor wanneer het buiten te warm is voor een hete soep. Gazpacho is een koude soep van rauwe groenten en diverse kruiden. Je kan het eten als zowel voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of amuse. Wil jij zelf ook zo’n veelzijdig gerecht maken? Lees dan verder voor het gazpacho recept!

gazpacho recept

gazpacho recept

  1. Houd een stukje van 4cm van de komkommer apart. Snijd de rest van de ongeschilde komkommer in blokjes.
  2. Snijd de paprika in reepjes, houd 2-3 repen apart.
  3. Snipper de sjalot, houd ook van de sjalot ongeveer 1 lepel apart.
  4. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de blokjes komkommer met de gepelde tomaten en de groenenbouillon. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Zet de gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast om op smaak te komen en door en door koud te worden.
  6. Snijd intussen de apart gehouden komkommer, paprika en sjalot in kleine blokjes van 1-2mm.
  7. Meng de groenten en bewaar afgedekt op een koele plek.
  8. Schenk de gazpacho als tapassoepje in 8 borrelglaasjes og tapasschaaltjes. Lekker met plakjes wordt, olijven en knapperig brood.